Metaalrecycling

Bij Raak Metals zorgen we voor de juiste metaalrecycling.

Wij zoeken personeel! Bekijk onze vacatures

Het proces van metaalrecycling

We nemen onze rol als specialist in metaalrecycling serieus. Dus sorteren we het schroot op onze locaties in Tilburg en Best zorgvuldig, en maken we het als secundaire grondstof gereed voor transport per schip. Onze beide locaties liggen direct aan het kanaal, waardoor we het gesneden metaalafval vanaf ons terrein vrijwel direct op een schip kunnen plaatsen. Klaar voor vervoer naar staalfabrieken en smelters wereldwijd. Klaar voor een nieuwe toekomst.

Ferro of non-ferro?

Lever uw schroot in bij Raak Metals of laat het door ons ophalen. We verwerken vrijwel alle metalen, waarbij we onderscheid maken tussen ferro en non-ferro. Voor een goede metaalrecycling. Een bewuste keuze, gezien de economische waarde van beide groepen. Terwijl de waarde van ferro voortkomt uit kwantiteit, verloopt de waardebepaling voor non-ferro op basis van kwaliteit. Hoe eerder de metaalbranche rekening houdt met dat onderscheid, hoe hoger de economische waarde van beide soorten metaal. Dus begint die eerste sortering van metaalrecycling bij ons, op onze locaties in Tilburg en Best.

Metaalrecycling

Ferro

Ferrometalen bestaan voor meer dan de helft uit ijzer. Vandaar de naam ferro: ijzer heet in het Latijns ferrum. Een van de meest gangbare ferrometalen is staal, dat grotendeels uit ijzer bestaat. Ferrometalen zijn onder te verdelen in onder andere licht en zwaar ijzer, balkijzer en plaatstaal. Ook balkijzer, gietijzer en ijzerdraaisels vallen onder de ferrometalen.

Non-ferro

In tegenstelling tot ferrometalen bevatten non-ferrometalen geen ijzer. En als er al ijzer in zit, dan is dit in elk geval voor minder dan de helft. Koper, messing en brons zijn non-ferrometalen. Net als aluminium, zink, lood en roestvaststaal (rvs). Ook deze metalen kunt u kwijt bij Raak Metals.

Metaalrecycling

Elektronica recyclen

Oude elektronica bevatten oude metalen. Denk bijvoorbeeld aan oude pc’s. Of aan huishoudelijke apparaten en telecomapparatuur. Raak Metals is uw betrouwbare partner voor metaalrecycling van oude elektronica op een verantwoorde en duurzame manier. Ook kunnen we u eventueel een vernietigingscertificaat geven, wat handig kan zijn wanneer u wilt aantonen dat u pc’s met daarop vertrouwelijke informatie daadwerkelijk heeft laten vernietigen.

In ons acceptatiebeleid leest u welke materialen en producten u wel en niet kunt inleveren.

Meer weten?

Heeft u vragen over onze metaalrecycling? Of heeft u apparatuur waarvan u zeker wilt weten dat wij die kunnen recyclen? Stel ons uw vraag.