Schroot

Wil je schroot inleveren? Kom langs en lever uw schrootafval in bij Raak Metals.

Wij zoeken personeel! Bekijk onze vacatures

In een wereld waarin metalen op grote schaal worden toegepast, ontstaat er een aanzienlijke hoeveelheid metaalafval, beter bekend als schroot. Bij Van Raak Metaalrecycling zijn we specialisten in het omgaan met dit type afval. Met locaties in Tilburg en Best verzamelen en recyclen we verschillende soorten schroot/metaalafval om het een nieuw leven te geven. Wij zijn toegewijd aan het geven van een tweede kans aan de massale stroom van afgedankte metalen, zowel ferro als non-ferro, waardoor ze geschikt worden gemaakt voor hergebruik in diverse industrieën. Zo kan uw schroot hergebruikt worden als grondstof voor andere uiteenlopende materialen.

Metaalafval en schroot inleveren

Bij Van Raak Metaalrecycling bieden we een uitgebreide inzamelservice voor zowel bedrijven als particulieren. Of u nu grote hoeveelheden metaalafval heeft van industriële processen of slechts enkele items wilt inleveren, wij staan klaar om u van dienst te zijn. Onze inzameldienst omvat het ophalen van metaalafval op locatie met behulp van onze eigen transportmiddelen, wat u tijd en moeite bespaart. Bovendien streven we naar een efficiënte en milieuvriendelijke logistiek, waarbij we streven naar minimale belasting van het milieu tijdens het transportproces.

Schroot

Een breed spectrum aan metaalafval

Bij Van Raak Metaalrecycling accepteren we een breed spectrum aan schroot/metaalafval, waaronder ferrometalen, non-ferrometalen en elektronica. Ferrometalen zijn metalen die ijzer bevatten, zoals staal en gietijzer, terwijl non-ferrometalen metalen zijn die geen ijzer bevatten, zoals koper, aluminium, messing, lood en zink. Daarnaast zamelen we ook elektronica in, zoals ICT-apparatuur, telecominstallaties en mobiele telefoons. Door deze diverse materialen in te zamelen en te recyclen, dragen we bij aan het verminderen van de vraag naar nieuwe grondstoffen en het verminderen van de impact op het milieu.

Onze werkwijze bij het verwerken van schroot

Bij Van Raak Metaalrecycling streven we naar een zo efficiënt mogelijke verwerking van uw metaalafval/schroot. Dit omvat het transporteren, demonteren, sorteren, snijden en knippen van het schroot. Zodra het schroot bij ons is ingeleverd, wordt het verwerkt met behulp van de nieuwste technieken en machines. Door middel van persen wordt het metaal al in kleinere stukken gebroken. Vervolgens wordt het verknipt of gesneden tot lengtes van ongeveer 60 centimeter. Het compacte materiaal kan dan direct naar de smeltovens worden gebracht, waar het verder wordt verwerkt. De gieterijen, staalfabrieken of smelters kunnen dit gerecyclede materiaal vervolgens gebruiken als nieuwe grondstof. Op deze manier geven we uw metaal een tweede leven en maximaliseren we de opbrengst van metaalrecycling.

Kom met uw schroot en metaalafval naar Raak Metals

Door te kiezen voor Van Raak Metaalrecycling bent u verzekerd van een efficiënte en milieuvriendelijke verwerking van uw metaalafval en schroot. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het beheren van uw afvalstromen.