Veelgestelde vragen

Wij zoeken personeel! Bekijk onze vacatures

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over metaalrecycling en de mogelijkheden bij Raak Metals.

Containerservice

Hoe kan ik een container bestellen?
U kunt eenvoudig online een container aanmelden om te laten plaatsen, op te halen of te wisselen. Ga direct naar het contactformulier.

Hoe weet ik hoeveel en wat voor containers ik nodig heb?
Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om uw metaalafval te inventariseren en een geschikt voorstel te doen. Vul het aanvraagformulier voor een gratis afvalscan in, dan nemen wij binnen één werkdag contact met u op.

Wat voor soort containers bieden jullie aan?
Wij hebben containers in diverse soorten en maten beschikbaar, van 1 m3 tot maar liefst 40 m3. Wij adviseren u graag over het inzetten van de juiste containers zodat u uw metaalafval optimaal kunt scheiden.

Wat kost het om een container te plaatsen en op te halen?
Een container kost u niets. Wij verrekenen de kosten die wij maken met de opbrengst voor uw schroot. Wij streven naar een hogere opbrengst dan de kosten, zodat u onder de streep ontvangt.

Om de waarde van uw schroot vast te stellen, komen we graag vrijblijvend bij u langs. Bel 013-467 83 01 om een afspraak te maken of vul het formulier in voor een gratis afvalscan.

Oud ijzer inleveren

Waar kan ik oud ijzer inleveren?
U kunt uw oud ijzer inleveren op de volgende adressen:

Raak Metals Tilburg
Ledeboerstraat 62
5048 AD Tilburg
Tel.: 013 – 467 8301

Raak Metals Best
Fabrieksweg 21
5683 PN Best
Tel.: 0499 – 700 207

Openingstijden: 
Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur.

Op 15 december zijn wij vanaf 15:00 uur gesloten.
I.v.m. tweede kerstdag zijn wij op maandag 26 december gesloten.

Welke soorten metaal kan ik inleveren?
U kunt vrijwel alle soorten metaal inleveren, van oud ijzer tot koper en van zink tot elektronicaschroot.

Bekijk een overzicht van materialen die wij innemen of bekijk hier ons acceptatiebeleid.

Hoe herken ik het verschil tussen ijzer, rvs en aluminium?
Indien u het verschil tussen ijzer, rvs en aluminium niet zo goed ziet, kunt u een magneetje gebruiken. Deze zal wel aan het ijzer blijven plakken, maar niet aan het rvs en aluminium. Verder is het rvs zwaarder dan aluminium en ook donkerder van kleur.

Hoe werkt zelf inleveren?
Eerst wegen wij uw voertuig met lading op de weegbrug. Dit doen wij direct bij binnenkomst en bij groen licht kunt u door rijden op het terrein.

Het ijzer kan worden afgeladen en worden non-ferro metalen apart gewogen. Daarna wordt uw lege voertuig weer op de weegbrug gewogen. We weten nu het totaalgewicht en kunnen elke soort oud ijzer of metaal, apart met u afrekenen. Onze mensen helpen u met aanwijzingen op ons terrein.

Wanneer dien ik mij te legitimeren?
Als u zelf koper, messing, brons of kabel inlevert én u wilt contant uitbetaald krijgen, dient u zich te legitimeren. Dit is vooral om het koperdieven moeilijker te maken hun gestolen waar aan te bieden.

Bij alle overige materialen dient u enkel uw naam, adres en woonplaats op te geven en hoeft u geen legitimatie te overleggen.

Kunnen jullie ook oud ijzer ophalen?
Voor het ophalen of inzamelen van metaalafval plaatsen wij in de meeste gevallen containers. Is een container voor u niet interessant, maar heeft u toch metaalafval dat u wilt laten ophalen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Het ophalen van oud ijzer voor particulieren is in de meeste gevallen niet interessant. Particulieren kunnen hun schroot zelf aanleveren in Tilburg en Best.

Overig

In welke regio’s zijn jullie actief?
Raak Metals is gevestigd in Tilburg en Best (vlakbij Eindhoven). Wij ontvangen klanten uit vrijwel heel Noord-Brabant.

Voor demontagewerken, het ophalen van metaalafval en/of het plaatsen van oud ijzer containers komen wij bij klanten in heel Noord Brabant. Met name in de regio’s Tilburg, Den Bosch en Eindhoven zijn wij actief.