Duurzaamheid

Wij dragen maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel.

Let op: onze vestiging in Best is gesloten van 22 juli t/m 9 augustus.

Raak Metals onderneemt circulair

Zorgvuldig omgaan met grondstoffen is belangrijker dan ooit. Het verbruik van grondstoffen neemt sterk toe. Het is maar de vraag of de capaciteit van de aarde voldoende is om hierin te voorzien. Daarom willen wij bijdragen aan een circulaire economie. Binnen zo’n economie worden reststoffen opnieuw ingezet.

Metaal is daar een goed voorbeeld van omdat het zich uitstekend laat recyclen. Schroot is dan ook geen afval. Schroot is een grondstof. De materialen die wij verzamelen, beginnen aan een nieuw leven bij grote staalfabrieken zoals Tata Steel, de Nijmeegsche IJzergieterij en ArcelorMittal.

Duurzaamheid

Raak Metals onderneemt met oog voor het milieu

Wij zijn altijd kritisch op onze eigen processen. Waar mogelijk minimaliseren we de belasting van het milieu. We reduceren ons energiegebruik waar het kan en houden de impact op bodem- en afvalwater zo laag mogelijk. Doet zich een nieuwe, duurzame ontwikkeling voor? Dan kijken wij als eerste hoe we die binnen ons bedrijf in kunnen zetten.

Onze Raak Metals vestiging in Tilburg ligt aan het Wilhelminakanaal. Wij hebben een eigen laad- en loskade. Door gebruik te maken van het water, beperken wij het aantal transportbewegingen over land en verlagen wij bovendien onze CO2-footprint en die van onze klanten.

Duurzaamheid

Raak metals onderneemt met oog voor mens en maatschappij

Raak Metals is een betrokken werkgever. Wij bieden onze medewerkers een veilige, gezonde werkomgeving. Wij bieden onze mensen bovendien alle ruimte voor hun verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Ook maatschappelijk zijn wij actief. Raak Metals ondersteunt diverse maatschappelijke initiatieven. Wij werken bovendien nauw samen met lokale aanbieders van materiaal, machines en onderhoudsdiensten.

Raak Metals is MRF-gecertificeerd

De Metaal Recycling Federatie (MRF) richt zich op de bevordering van duurzame recycling van gebruikte metalen in Nederland en behartigt de belangen binnen de metaalrecycling sector. In totaal bezitten 150 bedrijven in Nederland het MRF-keurmerk. Onze vestigingen in Tilburg en Best bezitten allebei het MRF-keurmerk!