Oud ijzer prijs

Benieuwd naar de oud ijzer prijs? Vraag de actuele prijzen direct op.

Wij zoeken personeel! Bekijk onze vacatures

Oud ijzer prijs bij Raak Metals

Wereldwijd wordt er ontzettend veel oud ijzer gegenereerd, desalniettemin gaat er ook veel ijzer verloren. Door bijvoorbeeld het roesten van ijzer, het (af)zinken van schepen en booreilanden en op plaatsen waar recycling van ijzer niet rendabel is, omdat de afstand naar de staalfabriek simpel weg te groot is. Dit is een van de redenen waarom de prijzen van oud ijzer zo fluctueren. Daarnaast is de oud ijzer prijs sterk afhankelijk van de actuele economische situatie, de locatie en van vraag en aanbod. Als er ijzer in overvloed is, dan zal de prijs logischerwijs lager zijn. Wanneer de vraag groter is dan de voorraad dan zal de oud ijzer prijs stijgen. Vandaar dat prijzen kunnen verschillen per ijzer handelaar. Een goede indicator is de prijs van nieuw ijzer, wanneer deze hoog is, zal de schrootprijs ook hoger zijn.

Of bel direct naar +31 (0)13 46 78 301 (Tilburg) of naar + 31 (0)499 70 02 07 (Best) voor de actuele oud ijzer prijs.

Oud ijzer prijs

Oud ijzer inleveren tegen een goede prijs

Maar waarom zou u nou precies oud ijzer inleveren? Zoals uw wellicht weet is er een schaarste aan grondstoffen en dus ook aan ijzererts. Daarom is de recycling van oud ijzer een belangrijk proces, want hiermee wordt nieuw staal gefabriceerd wat weer goed is voor het milieu. Bovendien is het inleveren van oud ijzer goed voor uw portemonnee, want ook al fluctueert de oud ijzer prijs enorm; u krijgt natuurlijk altijd prettig bedrag voor uw ingeleverde oud ijzer terug.

Positieve ontwikkelingen oud ijzer prijzen

2015 was een niet al te best jaar voor de staalindustrie, daardoor is de schrootprijs meer dan gehalveerd. Specialisten gaven aan dat dit te maken had met China, het land dat meer dan de helft van al het staal wereldwijd produceert. Maar gelukkig bood 2016 ons hoopvollere cijfers. Want rond medio maart was de prijs voor ijzererts met 19% gestegen! En daarmee stegen ook de oud ijzer prijzen. Het is nog afwachten of deze positieve ontwikkelingen de komende periode vast blijven houden.