RVS

Wij zoeken personeel! Bekijk onze vacatures

RVS is een legering van hoofdzakelijk ijzer, nikkel, koolstof en chroom. RVS is een corrosiebestendig materiaal. Dit betekent dat RVS niet aangetast wordt door elektrochemische reacties. Het gevolg van corrosie kunnen grote veiligheidsrisico’s zijn. Bij RVS hoeft u hier niet bang voor te zijn. De meest voorkomende rvs-soort is type 304 en 316. Deze twee typen rvs-soorten dienen apart van elkaar ingeleverd te worden. Wanneer u RVS inlevert bij Raak Metals mag dit maximaal een afmeting van 150 x 50 x 50 cm hebben. Wanneer de afmetingen groter zijn, kan de afnemer extra knipkosten in rekening brengen.

RVS 304

RVS 304 bestaat voor 18% uit chroom en 8% uit nikkel. Op sommige materialen staat gestempeld dat het om RVS type 304 gaat. Officieel is alleen met een analysepistool vast te stellen of het om RVS type 304 gaat. Aanrechtbladen, plannen, potten, benodigdheden voor in keukens en benodigdheden voor in de horeca zijn vaak gemaakt van RVS type 304. Ook materialen uit de voedingsmiddelen industrie en frisdrankindustrie zijn van dit metaal gemaakt en kunnen ingeleverd worden bij Raak Metals.

RVS 316

RVS 316 bestaat voor 18% uit chroom, 10% uit nikkel en 2% uit molybdeen en heeft een betere corrosiebestendigheid dan RVS type 304. Op sommige materialen staat gestempeld dat het gemaakt is van RVS type 316. Officieel is RVS type 316 alleen vast te stellen met een analysepistool, net als bij RVS type 304. Onderdelen van zwembaden zoals trappen, bodemplaten, skimmers, koppelingen, tanks en meer worden vaak van RVS type 316 gemaakt. Ook materialen uit de scheepvaart (leuningen, traanplaten, koppelingen en leidingen) en uit de chemische industrie (plaatwerk, tanks en leidingen) waardoor gemaakt van dit type RVS.

Rvs inleveren bij Raak Metals

U kunt bij ons RVS inleveren tegen een vergoeding. Wanneer u metaalafval inlevert bij Raak Metals ontvangt u hier een eerlijke prijs voor. Zorg ervoor dat u het RVS 304 en RVS 316 los van elkaar sorteert. Naast uw RVS afval kunt u ook uw andere metaalafval inleveren bij één van onze twee vestigingen:

Fabrieksweg 21 in Best – Ledeboerstraat 62 in Tilburg