Overslaan en naar de inhoud gaan

Elektronica recycling

Raak Metals verwerkt overtollige elektronica afval en elektronische apparaten voor een optimale inzet als secundaire grondstoffen in de materiaalketen. Deze afvalstroom bestaat vaak uit onderdelen die nog kunnen worden hergebruikt of waar metalen in verwerkt zijn. Wij ontvangen ICT-producten, huishoudelijke apparaten en demonteren industriële installaties. Apparatuur wordt volgens wettelijke richtlijnen opgeslagen en verwerkt. Voor elektronica recycling bent u bij Raak Metals dan ook aan het juiste adres.

Elektronica recycling voorbeelden

Op het gebied van elektronica recycling nemen wij elektronica in volgens de  Europese richtlijnen voor afgedankte elektronische en elektronische apparatuur (AEEA). Voorbeelden van afgedankte apparatuur die wij innemen zijn schakelkasten, telecom apparatuur, computerkasten, toetsenborden, processorenrelais, mobiele telefoons en printplaten etc.

Verantwoorde verwerking

Na ontvangst worden gevaarlijke onderdelen die mens en milieu kunnen schaden op een verantwoorde manier verwijderd en separaat afgevoerd voor gespecialiseerde verwerking. Vervolgens wordt er handmatig op materiaalsoort gedemonteerd en gescheiden. De overgebleven onderdelen wordt door een shredderinstallatie verder verkleint en op materiaalsoort gescheiden. Bij al onze elektronica recycling activiteiten is duurzaamheid een belangrijk speerpunt. Wij streven altijd naar een zo hoog mogelijk recyclingpercentage.

Heeft u elektronica afval?

Wij ontvangen alle soorten metaalafval en afgedankte apparatuur zodat wij deze verantwoord kunnen verwerken. Heeft u als particulier of bedrijf elektronica afval in bijvoorbeeld Tilburg, Best of ergens in de buurt? Door middel van onze containerservice  kunnen we het afval efficiënt bij u afhalen. Uiteraard kunt u uw elektronica-afval ook zelf bij ons inleveren. Indien gewenst geven wij een verklaring af in de vorm van een vernietigingscertificaat. Een vernietigingscertificaat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u uw computer(s) met vertrouwelijke informatie wilt vernietigen en daarvan een bewijs nodig heeft om aan te tonen dat de bestanden ook daadwerkelijk vernietigd zijn. Wij zijn gecertificeerd om vernietigingswerkzaamheden te verrichten dus ook daarvoor bent u bij Raak Metals op de goede plek.