Overslaan en naar de inhoud gaan

Diensten

Raak Metals, voorheen van Raak Metaalrecycling, is gespecialiseerd in het inzamelen en verwerken van diverse soorten metaalafval. Op onze locatie in Tilburg en Best verzamelen we diverse soorten metaalafval, zoals ferrometalen, non-ferrometalen en elektronica, om dit vervolgens zo efficient mogelijk te verwerken. We transporteren, demonteren, sorteren en snijden of knippen het metaalschroot tot dusdanige afmetingen dat gieterijen, staalfabrieken of smelters het materiaal direct kunnen inzetten als nieuwe grondstof. Dankzij deze werkwijze weten wij meer rendement te halen uit metaalafval, waardoor metaalrecycling meer rendement oplevert voor uw bedrijf of voor uzelf als particulier.

Afvalscan

Wilt u meer rendement uit uw metaalafval halen? Neem dan contact met ons op voor een afvalscan. We steken, voordat u opdrachtgever wordt, tijd in een grondige analyse van uw ijzerafval en in de afvalstromen van uw bedrijf. Vervolgens adviseren we u hoe u de metaalschroot op een efficiëntere en rendabelere wijze kunt verwijderen en recyclen.

Bij veel bedrijven wordt al het metaalafval in dezelfde container gedeponeerd. Door oud ijzer dat toch al apart vrijkomt, ook gescheiden te deponeren in aparte containers kunt u een veel betere prijs krijgen voor uw metaalafval. Daardoor kan de opbrengst tot wel 40% hoger zijn vergeleken met andere metaalverwerkers. 

Logistiek

Raak Metals levert containers voor de inzameling van alle metaalhoudende afvalstromen zoals metaalschroot, productieafval, ijzerdraaisels, sloopijzer, overtollige voorraad, machines en installaties. Wij leveren deze containers onder andere in (de omgeving van) Tilburg, Best, Eindhoven en Den Bosch.

Of u nu een container wilt huren voor een jaar of één dag, elke containerplaatsing of lediging wordt door ons professioneel en volgens afspraak uitgevoerd. Is de container sneller vol dan voorzien? Bel of mail ons en we zorgen ervoor dat de container binnen 24 uur wordt omgewisseld.

Formaten containers

Raak Metals levert verschillende typen containers met een inhoud van 0,6 tot 40 kubieke meter aan de industrie en groothandel. Onze flexibele en betrouwbare 24-uurs containerservice voor metaal biedt u de mogelijkheid om afval optimaal te scheiden en meerwaarde te genereren met uw metaalafval.

0,6 m3 t/m 40 m3
Vector Smart Object_3